W tym tygodniu na zajęciach omawialiśmy zagadnienia dotyczące przetworów z warzyw, owoców i grzybów. Podczas „burzy mózgów” uczniowie celująco podawali przykłady przetwarzania warzyw, owoców i oczywiście grzybów. Większość opierała się na własnych doświadczeniach wyniesionych z domu.
Jako podsumowanie tematu wykonali etykiety na słoiki z marmoladą jabłkową, ogórkami kiszonymi, buraczkami ćwikłowymi i grzybami marynowanymi. Poprzez głosowanie zostały wybrane 4 etykiety, które uczniowie nakleili na przyniesione przez wychowawcę słoiki z przetworami. Pozostałe etykiety zabrali do domu, żeby nakleić na słoiki z przetworami we własnych spiżarniach.
Anna Klimas
![](http://www.spgrzywna.pl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20191029_090004-300x225.jpg)
![](http://www.spgrzywna.pl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20191029_084802-300x225.jpg)
![](http://www.spgrzywna.pl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20191029_083806-225x300.jpg)
![](http://www.spgrzywna.pl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20191029_083800-225x300.jpg)