Lp. | Data | Nazwa potrawy | Uwagi: alergeny |
1. | 19-poniedziałek | Zupa pomidorowa z ryżem, racuchy drożdżowe z pudrem, owoc | gluten, seler, mleko, jaja |
2 | 20- wtorek | Filet drobiowy w sosie koperkowym, kuskus, bukiet warzyw, sok | gluten, mleko |
3 | 21- środa | Pulpet rybny w sosie porowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i koperku, sok | gluten, jaja, ryba |
4 | 22 -czwartek | Gulasz, kasza pęczak, buraczki czerwone, owoc | gluten |
5 | 23 – piątek | Kluski ziemniaczane z twarogiem, kiszoną kapustą, sok | gluten, jaja |
6 | 26 – poniedziałek | Barszcz ukraiński, naleśnik z dżemem, owoc | gluten, mleko, jaja, seler |
7 | 27 – wtorek | Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria z ogórka i jogurtu z koperkiem | gluten, mleko, jaja |
8 | 28 – środa | Zupa ogórkowa, leniwe kluski z cynamonem, owoc | gluten, mleko, jaja, seler |
9 | 29 – czwartek | Udko drobiowe, ziemniaki z kalafiorem puree, groszek z marchewką, sok | gluten |
10 | 30 – piątek | Kopytka z boczkiem i zasmażaną kapustą, Actimel | gluten, jaja |
19 kwietnia 202119 kwietnia 2021